De Villette le Robuste deluxe en Villette la Finesse e-bikes zijn voorjaar 2022 bij Albert Heijn te bestellen. Deze fietsen zijn dan beduidend voordeliger te koop dan via andere kanalen! U kunt deze fietsen NIET bij ons reserveren voor de actieprijs, enkel via de servicebalie bij AH en op de websites van AH: eropuit.nl en voorjaarsdeals.ah.nl.

Op de ‘shop’ pagina kunt u de fietsen bekijken en de specificaties doornemen.

Waarom zou ik een Villette l-bike kopen?

De Villette E-bike is een goedgebouwde, onderhoudsvriendelijke en sterke elektrische fiets voor een aantrekkelijke prijs. De afleverservice en aftersales staan op een hoog peil.

Wat maakt de Villette E-bike beter dan andere E-bikes?

Waarom zou u meer betalen voor een elektrische fiets dan noodzakelijk?

De prijs/kwaliteitsverhouding van Villette elektrische fietsen is niet te verslaan.

Welke unieke features bevat de Villette le robuste Deluxe E-bike?

De Villette le Robuste E-bike Deluxe heeft een aluminium frame, stevige voordrager, rollerbrake achter en een Shimano Nexus 3 versnellingsnaaf. Betrouwbare, lichtgewicht elektrische transportfiets met een lekker lage prijs.

Villette la Finesse, een midmotor e-bike met 7 versnellingen.

Jazeker, dit is een heel erg mooie aanbieding: krachtige middenmotor, 13 Ah accu, 7 versnellingen derailleur, verende vork, LCD display, een heerlijke stadsfiets waarmee je ook gerust langere toertochtjes kunt rijden. En met een lekker lage instap!

Hoe werkt een E-bike?

De motor van jouw E-bike wordt geactiveerd op het moment dat je begint te trappen. Bij elektrische fietsen moet meegetrapt worden om de motor te blijven activeren. Er zijn modellen met opstaphulp, hierbij hoef je niet te trappen om de fiets te laten rijden tot een snelheid van 6 km per uur. Bij iedere trapbeweging geeft de motor jou een extra zetje waardoor het fietsen makkelijker, lichter en comfortabeler wordt. De mate van ondersteuning kan je meestal met knoppen op het stuur of op het display instellen. De trapondersteuning stopt bij de wettelijk bepaalde snelheidsgrens van 25 kilometer per uur. Wanneer je harder fiets stopt de ondersteuning vaak vrij abrupt, waardoor het fietsen ineens heel zwaar lijkt te gaan. Advies: rij niet sneller dan 22 à 23 kilometer per uur, dan zal de trapondersteuning niet stokken en rijd je toch vlot door.

Hoe zit dat nu met die actieradius?

Wanneer we een actieradius van bijvoorbeeld 80 tot 120 kilometer aangeven, gaan we uit van spaarzaam gebruik van de ondersteuning. Hoe lang je met een volle e-bike accu kunt rijden, hangt af van nogal wat factoren. Maar ondanks dat is zuinig rijden met je accu prima mogelijk. Zo kun je wat langer doen met je batterij en kun je verder rijden. We geven je drie tips.

E-bike accu
Alles wat jou, als je zou fietsen op een gewone fiets, veel energie kost, vraagt ook veel van de accu op je elektrische fiets. Zo verbruikt je fietsbatterij bijvoorbeeld meer energie als je (veel) tegenwind hebt, veel klimt, over een heel onregelmatig wegdek of bospad rijdt, veel stopt en optrekt, een te lage bandenspanning hebt en het totaalgewicht van fiets, bagage en jezelf heel hoog is. Dus daar kun je al rekening mee houden. Daarnaast spaar je energie op de volgende drie manieren.

SCHAKELEN. Schakel bij een stoplicht of aan het begin van klimmetje naar een lichtere versnelling en schakel tijdens de rit weer op.

ONDERSTEUNING. Zet je trapondersteuning op de lichtste stand. Of zet ‘m helemaal uit en fiets stukken zelf. Bijvoorbeeld als je de wind in de rug hebt of weinig tot geen tegenwind.

OPTREKKEN. Vanuit stilstand optrekken vraagt veel energie. Kijk of je zonder ondersteuning kunt wegrijden – in de lichtste versnelling. Of kies de minste trapondersteuning en ook weer de lichtste versnelling.

Wat is de actieradius van mijn fiets?

De actieradius van een E-bike geeft aan hoeveel kilometer u maximaal op een volle accu kunt rijden, zonder tussendoor op te laden. De actieradius heeft enerzijds te maken met de kracht van de accu: het aantal Wattuur dat de accu levert en met heel veel externe factoren, zoals het gewicht van de berijder, het weer: temperatuur en wind, het soort weg waarop u rijdt en het totale gewicht van de fiets. Hierdoor is het lastig om de exacte actieradius te benoemen. De genoemde actieradius in folders en websites is een kunstmatig maximum waarbij alle factoren zo gunstig mogelijk zijn en wordt in de praktijk dus vrijwel nooit gehaald. Factoren die van invloed zijn op de actieradius:

1. Weersomstandigheden. Het weer is van grote invloed op de actieradius. Ook al hebben we zelf geen invloed op het weer, toch zijn de volgende punten belangrijk:

Wind. Met veel (tegen)wind moet de e-bike veel kracht leveren wat veel energie vraagt van de accu. Hierdoor is de accu sneller leeg.

Temperatuur. De accutechnologie in de fietsaccu, Lithium-Ion, presteert het beste in temperaturen tussen 20 en 25 graden Celsius. Is het warmer of kouder, dan neemt de actieradius af. In Nederland is met name de temperatuur onder de 20 graden van grote invloed. De actieradius neemt bij een buitentemperatuur van 10 graden zo’n 10% af en als het rond het vriespunt is (0 graden) is dat al 20%. Dit merk je dus direct in het aantal kilometer dat je kan fietsen.

2. Ondersteuning. De trapondersteuning waarin je fietst heeft veel invloed op de actieradius. Hoe meer je ondersteunt wordt tijdens het fietsen, hoe minder kilometers je af kunt leggen.

3. Bandenspanning. Net zoals je zelf makkelijker fietst met goed opgepompte banden, zo geldt dit ook voor de kracht die de motor van je e-bike moet leveren. Met goed opgepompte banden hoeft de motor minder kracht te leveren. Dit kost minder energie, waardoor je een langere afstand af kunt leggen.

4. Gewicht. Hoe hoger het gewicht, hoe lager de actieradius van de e-bike. Denk hierbij aan het gewicht van de fiets, de berijder én de bagage.

5. Schakelgedrag. Actief schakelen vergroot de actieradius. Door de juiste versnelling te kiezen, lever je zelf de maximale kracht met de minste inspanning. Denk bijvoorbeeld aan wegfietsen in een lage versnelling. Dan hoeft de motor minder onnodige kracht te leveren wat resulteert in een lager energieverbruik.

6. Type wegdek / terrein. Een onverhard wegdek zal leiden tot een lagere actieradius. Ook een fietstocht met veel heuvels kost meer energie en zal zorgen voor een lagere actieradius.

Actieradius loopt snel terug. Als het aantal kilometers dat je met behulp van trapondersteuning kunt afleggen snel afneemt dan is de kans groot dat de accu kapot aan het gaan is. In plaats van een hele nieuwe e-bike kun je ook alleen de accu vervangen.

Waarom maakt een E-bike geluid?

Een E-bike motor maakt geluid, maar dit is zelden een vervelend of hard geluid. Het zal jouw fietsbeleving zeker niet beïnvloeden. De ene motor wordt als stiller ervaren als de andere, maar dat verschilt ook nog eens per persoon. Daarnaast hoor je vaak het geruis van de banden en de wind, want meestal rijdt men op een E-bike zo hard mogelijk, omdat dat immers makkelijk gaat.

Kan ik de fiets aanschaffen via een fietsplan?

Dat hangt af van het fietsplan. Het is niet mogelijk om via Nationale Fiets Projecten, Fiscfree of Bedrijfs Fietsen Nederland de fiets aan te schaffen. Het is wel mogelijk een fiets aan te schaffen wanneer het fietsplan zonder tussenpersoon geregeld wordt. Dat wil zeggen: je levert de aankoopbon in bij de HR-afdeling van jouw bedrijf. Het bedrijf maakt het aankoopbedrag over aan

jou. Vanaf januari 2020 geldt er een eenvoudigere ‘fiets van de zaak’ regeling waar vrijwel elke fiets onder kan vallen. Het loont de moeite hierover eens met ‘de zaak’ van gedachten te wisselen.

Is mijn E-bike instapklaar bij aankoop?

De fiets wordt rijklaar geleverd. Mogelijk moet u zelf het stuur en het zadel op de goede hoogte afstellen.

Heb ik een kenteken nodig voor mijn E-bike?

Nee, je hebt geen kenteken nodig voor normale E-bikes met een begrensde snelheid tot 25 kilometer per uur. Voor Speed Pedelecs is wel een kenteken vereist en ook een valhelm verplicht. Deze snelle E-bikes mogen 45 kilometer per uur en worden geschaard onder de bromfietsen.

Kan ik mijn eigen snelheid bepalen?

Via de bediening van jouw E-bike kun je zelf gemakkelijk de mate van ondersteuning bepalen. Hoe hoger de ondersteuning, hoe eenvoudiger het is om snel te fietsen met een minimale inspanning. De accu zal hierdoor wel sneller leegraken dan wanneer je zelf volop meefietst.

Komt mijn E-bike met fietstassen, kettingslot, spiegels, fietslampen en bel?

De fiets wordt geleverd inclusief verlichting en bel, zodat de fiets direct op de weg mag. Een slot slot, fietstassen of andere accessoires kunt u kunt op de site bijbestellen. We hebben geen slot gemonteerd omdat wij u de keus willen laten. In sommige streken zult u met een eenvoudig ringslot kunnen volstaan, elders is een slot met extra kettingslot aan te raden zodat u de e-bike stevig vast kunt ketenen.

Kan ik een achterzitje op de E-bike monteren?

Er kan een achterzitje op de fiets gemonteerd worden mits er gebruik wordt gemaakt van een adapter. Zonder adapter is een achterzitje niet mogelijk. Er kan geen zitje gemonteerd worden aan de zitbuis (waar de zadelpen in gaat) van de fiets. Let op: De maximale belasting van de achterdrager is 18 kg.

Past er een voorzitje op de E-bike?

Er is een voordrager gemonteerd, waardoor het plaatsen van een kinderzitje vrijwel onmogelijk is. Wil je de Villette le Robuste toch voorzien van een voorzitje, dan dien je de bagagedrager te verwijderen.

Past er een mand en/of tassen op de E-bike?

Bijna alle fietstassen passen achterop de bagagedrager van de fiets. Op de voordrager passen vrijwel alle manden en kratten, zeker diegenen die als accessoire op deze pagina worden aangeboden.

Wat is de actieradius?

De actieradius van een E-bike geeft aan hoeveel kilometer je maximaal op een volle accu kunt rijden, zonder tussendoor op te laden. De actieradius heeft enerzijds te maken met de kracht van de accu: het aantal Wattuur dat de accu levert en met heel veel externe factoren, zoals het gewicht van de berijder, het weer: temperatuur en wind, het soort weg waarop jij rijdt en het totale gewicht van de fiets. Hierdoor is het lastig om de exacte actieradius te benoemen. De genoemde actieradius in folders en websites is een kunstmatig maximum waarbij alle factoren zo gunstig mogelijk zijn en wordt in de praktijk dus vrijwel nooit gehaald.

Hoelang duurt het opladen van mijn accu?

Gemiddeld duurt het tussen 4 en 8 uur om de batterij van jouw E-bike volledig op te laden. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de capaciteit van de accu: een zwaardere accu duurt langer om op te laden en een halfvolle duurt korter dan een helemaal leeggereden accu.

Hoe laad ik de batterij op?

Je dient de batterij op te laden met de meegeleverde adapter. Deze is vergelijkbaar met een oplader voor een mobiele telefoon. Gebruik altijd alleen de meegeleverde oplader, elke andere kan leiden tot brand in de accu of oplader en zelfs tot een exploderende accu! Gebruik van een niet-originele oplader doet elk recht op garantie vervallen. Laad de accu op bij een temperatuur hoger dan 5 graden Celcius, liefst bij kamertemperatuur. Een koude accu kan minder energie opslaan en zal dus ook eerder leegrijden. Lees voor het gebruik van de fiets de gebruiksaanwijzing en sla de tips over het gebruik van de accu zeker niet over.

Hoe onderhoud ik de batterij voor maximaal gebruiksplezier?

Neem de volgende voorzorgsmaatregelen voor jouw batterij: laad de accu regelmatig op (bijvoorbeeld na iedere rit), laat hem niet geheel ontladen, laad hem bij weinig gebruik ook regelmatig een paar uur op, bijvoorbeeld in de winter elke zes weken 6 uur aan de lader en bewaar de accu bij voorkeur op een droge plek op kamertemperatuur. Is jouw schuur erg koud in de winter? Bewaar jouw accu dan liever binnen in huis!

Hoe vaak kan ik een accu opladen?

Wanneer jij aan de voorschriften uit de handleiding houdt en de accu in het begin van zijn leven een aantal keren volledig leegrijdt en weer oplaadt en verder de accu slechts af en toe geheel leegrijdt, zal een accu zo’n 500 keer opgeladen kunnen worden. Houdt er rekening mee dat de capaciteit van de accu telkens een heel klein beetje afneemt door natuurlijke veroudering, maar dat de accu kapot zal gaan van langdurig niet opladen.

Wat kan ik doen om zo ver mogelijk te komen op een acculading?

 • Zorg dat de batterij altijd volledig opgeladen is bij vertrek, leg de accu aan de lader ’s avonds op de dag voor jouw fietstocht. Beperk vervolgens het stroomverbruik van de fiets.
 • Zet de ondersteuningsstand zo laag mogelijk. Neem zo weinig mogelijk bagage mee.
 • Zorg ervoor dat de fietsbanden goed opgepompt zijn. Gebruik een lichte versnelling.
 • Schakel terug bij tegenwind of bij het oprijden van een helling, zoals jij zou doen bij een fiets zonder elektrische ondersteuning.

Kan ik ook op mijn E-bike fietsen wanneer de batterij niet is opgeladen?

Ja, dat kan. Zonder ondersteuning van de motor kun je de fiets als een normale fiets gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de fiets zwaarder zal trappen dan een normale fiets, vanwege het hogere gewicht van motor en accu.

Hoe hard mag ik rijden op mijn E-bike??

Volgens de Nederlandse wetgeving is het toegestaan om maximaal 25 km/uur te rijden op een fiets met trapondersteuning. De trapondersteuning zal dan ook bij 25 kilometer per uur ophouden, soms gaat dat nogal abrupt, soms wat geleidelijker. Dat ligt aan hoe de besturingssoftware is ingesteld en dat is meestal niet door de gebruiker te regelen. U mag en kan wel harder fietsen, maar dan zult u het zonder trapondersteuning moeten stellen.

Hoe groot en zwaar is mijn E-bike?

De Villette le Robuste E-bike weegt 27.6 kilo inclusief accu. De lengte is ongeveer 185 cm, breedte 65 cm en hoogte rond de 110 cm, afhankelijk van hoe hoog u het stuur instelt.

De Villette le Robuste E-bike Deluxe weegt 27 kilo inclusief accu. De lengte is ongeveer 185 cm, breedte 65 cm en hoogte rond de 110 cm, afhankelijk van hoe hoog u het stuur instelt.

Is de Villette le Robuste E-bike geschikt voor alle leeftijdsgroepen?

Beide E-bikes zijn geschikt voor personen vanaf circa 14 jaar tot ver in de zestig. Vanwege de niet al te lage instap is de fiets minder geschikt voor oudere gebruikers. De fiets is geschikt voor personen van ca 168 cm tot 179 cm.

Hoeveel versnellingen bevat de E-bike?

De Villette le Robuste en de Robuste Deluxe beschikken beiden over een Shimano Nexus 3 versnellingsnaaf. Deze betrouwbare, onderhoudsarme naaf biedt een geschikt verzet voor vrijwel elke situatie die in Nederland voorkomt. De Villette la Joie heeft een derailleur met 7 versnellingen. Hiermee kun je ook in heuvelachtig terrein prima uit de voeten.

Heeft de E-bike zowel een terugtraprem als een handrem?

De Villette le Robuste en la Joie zijn uitgerust met V-brakes op het voorwiel en op het achterwiel. De fiets heeft geen terugtraprem. De Villette le Robuste Deluxe heeft v-brakes op het voorwiel en een rollerbrake in het achterwiel. V-brakes vragen vaker onderhoud (vevanging van remblokjes) dan een rollerbrake.

Bevat de E-bike een kilometerteller?

De Villette le Robuste, Robuste Deluxe en La Joie zijn uitgevoerd met een eenvoudig LED display zonder kilometerteller maar met snelheidsindicator. U kunt een losse kilometerteller aanschaffen, of een app op uw telefoon kunnen installeren om deze gegevens bij te houden.

Op wat voor terrein is de E-bike geschikt?

Beide Villette le Robuste modellen zijn uitstekende stadsfietsen en ook geschikt voor tochtjes in de natuur, maar alleen op wegen en fietspaden. De zithouding en de bouw van de fietsen maken ze ongeschikt voor sportief en off-road gebruik. Met de La Joie kunt u ook in heuvelachtig gebied rijden, maar we raden u af om er mee off-road te gaan.

Is de E-bike makkelijk te vervoeren?

De Villette le Robuste, Robuste Deluxe en La Joie passen op een fietsendrager die geschikt is voor e-bikes. We raden aan om tijdens een autorit de accu uit de drager te nemen en deze in de auto mee te nemen. De wielen laten zich niet eenvoudig uitnemen, waardoor de fietsen minder prettig achter in een auto passen.

Welke framemaat is geschikt voor mij?

Fietsen met een vaste zadelpen en vaste stuurpen hebben minder verstelmogelijkheden dan die met een verstelbaar stuur, waardoor deze voor minder lichaamslengtes geschikt te maken zijn. De Villette le Robuste is het meest geschikt voor mensen van ca 168 tot 179 cm. De La Joie heeft een verstelbare stuurpen en kan daardoor voor mensen van 166 tot 184 cm geschikt worden gemaakt.

Waar kan ik de e-bike in het echt bekijken?
In tegenstelling tot eerdere berichten is besloten geen opstapdagen te organiseren in verband met het risico op verspreiding van het Coronavirus. De fietsen zijn dan ook niet vantevoren te testen bij AH vestigingen.

Hoe verstel ik het zadel en stuur?

Wanneer zadel en stuur niet bij aflevering al op uw maat worden ingesteld door de koerier kunt u dat eenvoudig zelf doen met behulp van een setje inbussleutels (niet inbegrepen). Handleidingen vindt u op deze website, of op die van bluezonemobility.nl, fsnplus.nl en fietsdirect.nl.

Komt mijn E-bike met tracker?

Nee.

Mijn Villette le Robuste E-bike is gestolen wat moet ik doen? Heb ik garantie hiervoor? Nee. Wij raden u aan bij de volgende fiets een diefstalverzekering af te sluiten of een slot bij te kopen. Bij gebruik van een ART2 slot kunt u uw fiets eenvoudig verzekeren.

Kan ik een diefstalverzekering afsluiten voor mijn E-bike?

Mede vanwege de hoge waarde van een E-bike raden wij u aan om een diefstalverzekering af te sluiten. Een gestolen E-bike is qua aanschafwaarde niet altijd zomaar te vervangen en E-bikes zijn populair bij fietsendieven. Het is dus geen overbodige luxe om een (diefstal)verzekering af te sluiten voor uw E-bike. Dit werkt net als bij een gewone fiets: voor een elektrische fiets worden geen speciale regels gehanteerd.

Is er onderhoud verreist aan de E-bike?

Elke fiets heeft onderhoud nodig. Wij raden u aan om na circa 3 maanden gebruik de e-bike een servicebeurt te geven om alle delen die zich hebben gezet bij te stellen, zoals ketting, spaken etc.
Dit komt de levensduur van uw e-bike ten goede. Daarnaast zult u de fiets geregeld moeten schoonmaken om o.a. de remwerking te blijven garanderen en om roest te voorkomen.

Heeft vriesweer veel invloed op een E-bike?

Jazeker, helaas wel. Bij temperaturen onder nul neemt de capaciteit van een accu met tientallen procenten af, waardoor je in plaats van bijvoorbeeld 80 kilometer in de zomer maar 60 kilometer in de winter kunt fietsen. Er kan bij lage temperaturen minder stroom in een accu en er komt ook nog eens minder uit. Laadt de accu in de winter wat vaker op, in een verwarmd vertrek – dan kan er meer stroom in. Daarnaast wordt er in de winter vaak gestrooid en kan het wegenzout jouw E-bike aantasten. Was de fiets geregeld om het zout af te spoelen, maar gebruik hiervoor geen hogedrukspuit! Met een hogedrukspuit spuit je mogelijk het vet uit de lagers en kan water in de motor, accu en het display dringen.

Kan ik mijn bestelling ook annuleren?

U kunt de aankoop niet annuleren, maar wel retourneren, waarbij het gehele aankoopbedrag wordt teruggestort wanneer de fiets voldoet aan de hieronder gestelde voorwaarden:

U, de consument, heeft bij een koop op afstand (online aankoop) het recht de aankoop te herroepen. Dat wil zeggen dat u binnen de bedenktijd van 14 dagen nadat u het product geleverd heeft gekregen, zonder opgaaf van reden, het product mag annuleren.
Tijdens de 14 dagen bedenktijd mag het product opengemaakt worden en gepast worden, om te beoordelen of u het product wilt houden. Het product mag NIET gebruikt worden tijdens de bedenkperiode!
In het geval dat het product een fiets betreft hanteren we de onderstaande richtlijnen. De fiets mag gepast worden, dwz zadel en stuur mogen worden ingesteld. Dit gebeurt al door de monteur bij aflevering.

De fiets mag nadat de monteur de fiets heeft afgesteld uitgeprobeerd worden onder de volgende voorwaarden:

– maximaal over een afstand van 1 km.

– enkel met droog weer en op een droog en schoon wegdek.

Wanneer u de fiets NIET wil houden mag deze enkel retour genomen als deze in nieuwstaat verkeert. Dat wil zeggen: schoon, onbeschadigd en met alle geleverd accessoires en papieren. Voldoet de fiets niet aan deze voorwaarden, dan wordt er een afschrijving gerekend.

Wanneer de fiets meer dan 1 kilometer uitgeprobeerd is, kan de fiets niet geretourneerd worden.

Wanneer blijkt dat de fiets over nat wegdek/vuile ondergrond gereden heeft, wordt een retour niet geaccepteerd of een afschrijving gerekend. Wij kunnen de fiets dan immers niet meer als ‘nieuw’ verkopen.

Graag ontvangen wij van u de bevestiging dat de fiets niet meer dan 1 km gereden heeft en dat hij onbeschadigd cq in nieuwstaat verkeerd.

Kan ik bestellen voor een adres buiten Nederland?

De fietsen kunnen eventueel ook in Nederlandstalig België worden afgeleverd. Overzeese gebiedsdelen en andere Europese landen niet.

Binnen hoeveel dagen ontvang ik mijn Villette le Robuste E-bike?

Je krijgt binnen 4 tot 8 werkdagen op de avond voor de afleverdag een e-mail van onze transporteur. Mocht de voorgestelde dag niet uitkomen voor jou, neem dan contact op met de transporteur om een andere dag overeen te komen. Het is echter prettig om zo veel mogelijk vast te kunnen houden aan de planning van de transporteur. Ben je in staat om een buur, vriend of familielid in te schakelen voor de ontvangst van jouw fiets/het bestelde product, dan vragen wij jou om dit te doen. Zorg ervoor dat jij, of jouw afgevaardigde buur, vriend of familielid, kan aantonen dat de fiets door jou is besteld en dit kunt tonen aan onze transporteur. Zonder bewijs kan de fiets niet worden afgeleverd!

Door welke vervoerder wordt Villette le Robuste E-bike verzonden?

Een door BluezoneMobility aangestelde vervoerder of BZM zelf.

Ontvang ik een Track & Trace na het bestellen?

U krijgt een bericht van de planning enkele dagen voordat de fiets geleverd gaat worden. Meestal op de dag voor levering of op de dag zelf een specifiek tijdspad van circa 1 uur.

Mijn Villette le Robuste E-bike is na ontvangst defect geraakt, wat nu?

Neem contact op met de serviceverlener via e-mail of telefoon.

Onder welke voorwaarden mag ik de Villette le Robuste E-bike retourneren?

De fiets moet ongebruikt (maximaal 1 kilometer gereden onder schone omstandigheden) en geheel compleet worden aangeboden, dwz met alle accessoires, boekjes etc.

Ik wil mijn aankoop retourneren, wat kost dit?

De fiets wordt, indien u heeft voldaan aan de voorwaarden die gelden bij het annuleren van een fiets, na afspraak kosteloos bij u thuis opgehaald.

LET OP! U kunt de fiets niet naar een AH winkel brengen en daar uw geld terugeisen. De AH winkel heeft geen ruimte om uw fiets op te slaan en het terugstorten van het aankoopbedrag wordt elders geregeld.

Ik wil mijn aankoop retourneren, kan ik dit ook in de winkel terugbrengen?

Nee, de winkel heeft geen mogelijkheid de fiets op te slaan.

Hoe werkt het retourneren van de Villette le Robuste E-bike?

De fiets zal thuis bij de koper worden opgehaald na afspraak. Pas wanneer de fiets in goede orde is bevonden zal bericht naar AH komen dat de aankoop gecrediteerd kan worden.

Wat is de garantie van de Villette le Robuste E-bike?

 • GARANTIE
 • 1 Blue Zone Mobility (BZM) garandeert dat de fietsen vrij zijn van constructie- en/of materiaalfouten en/of roestvorming, eea voor zover dat volgt uit deze garantiebepalingen.
 • 2 De garantie kan uitsluitend worden ingeroepen door de eerste eigenaar van de fiets.
 • 3 De garantie vervalt overeenkomstig het bepaalde in de artikelen 3.1 en 5.1.
 • 4 De garantie is niet overdraagbaar.
 • 5 De door BZM op grond van deze voorwaarden verstrekte garantie laat onverlet de mogelijkheid om de verkoper aan te spreken op grond van de gewone, wettelijke bepalingen van het Burgerlijk Wetboek.
 • GARANTIEPERIODE
 • 1 Op frames en ongeveerde voorvorken geldt 5 jaar garantie op constructie- en/of materiaalfouten.
 • 2. Voor verende voorvorken, dempers en overige onderdelen, m.u.v. de in onder 2.4 genoemde delen, geldt eenzelfde garantie van 2 jaar.
 • 3 Voor lakwerk van frame en vork geldt voor roestvorming van binnenuit een garantie van 2 jaar.
 • 4 Op slijtende onderdelen, zoals banden, ketting, kettingbladen, achtertandwielen, kabels en remblokken wordt geen garantie gegeven, tenzij sprake is van constructie- en/of materiaalfouten.
 • 5 Voor overige lak- en chroomdelen (stuur) geldt voor roestvorming, mits goed onderhouden, een garantie van 2 jaar.
 • GARANTIE-UITSLUITINGEN
 • 1. In de navolgende gevallen, ter beoordeling van BZM, vervalt de garantie:
 • Onjuist en/of onzorgvuldig gebruik van de fiets en gebruik dat niet overeenkomstig de bestemming is;
 • De fiets is niet conform de aanwijzingen onderhouden;
 • Technische reparaties zijn niet op vakkundig verricht;
 • Naderhand gemonteerde onderdelen voldoen niet aan de technische specificatie van de betreffende fiets of zijn onjuist gemonteerd;
 • Indien het bewijs van eigendom, waaruit blijkt dat de fiets vakkundig is afgemonteerd en gecontroleerd alvorens deze aan de klant werd afgeleverd, niet aanwezig is of niet door de erkende dealer is ondertekend.
 • 2. Voorts wordt uitdrukkelijk uitgesloten aansprakelijkheid van BZM voor schade aan (onderdelen van) de fiets als gevolg van:
 • Foutieve afstelling/spanning van stuur, stuurpen, zadel, zadelpen, derailleurset, remmen, snelsluiters van de wielen en zadels;
 • Niet tijdig vervangen van slijtende onderdelen zoals genoemd onder 2.4;
 • Klimatologische invloeden zoals normale verwering van lak of chroomroest.
 • GARANTIEONDERDELEN
 • 1. Gedurende de garantieperiode zullen alle onderdelen, waarvan BZM heeft vastgesteld dat sprake is van een materiaal- en/of construc­tiefout, naar keuze van BZM worden gerepareerd of vergoed. Eventuele kosten van (de-) montage zijn voor de eigenaar.
 • 2. Bij materiaal- en/of constructiefouten bij frames en voorvorken komt gedurende 3 jaar na aankoopdatum ook het arbeidsloon voor rekening van de fabrikant.
 • 3. Kosten van transport van de fiets en/of onderdelen van en naar BZM zijn voor de eigenaar, tenzij het onderdeel onder garantie valt.
 • 4 Indien een bepaald onderdeel onder garantie valt en het origineel niet meer leverbaar is, dan zorgt BZM voor een minimaal gelijkwaardig alternatief.
 • INDIENEN CLAIM
 • 1. Claims onder deze garantie dienen – onder aanbieding van de fiets of het betreffende onderdeel – ter inspectie – via de dealer bij wie de fiets is gekocht, te worden ingediend. Aankoopbon en eigendomsbewijs moeten daarbij aan de dealer worden overhandigd.
 • 2. Indien de eigenaar is verhuisd of de dealer is niet meer beschikbaar, zal BZM desgevraagd opgaaf doen van de dichtstbijzijnde fietsenmaker.
 • AANSPRAKELIJKHEID
 • 1 Een gehonoreerde garantieclaim betekent niet dat BZM aansprakelijkheid aanvaardt voor eventuele geleden schade. De aansprakelijkheid van BZM reikt nooit verder dan is om­schreven in deze voorwaarden. Aansprakelijkheid van BZM voor gevolgschade wordt uitdrukkelijk uitgesloten. Het gestelde in deze bepaling geldt niet indien en voorzover zulks voortvloeit uit een dwingendrechtelijke rechtsbepaling.

Handleidingen van de fabrikant: KLIK HIER
SERVICE EN GARANTIE VRAGEN?: KLIK HIER