Is Villette een betrouwbaar merk?
Villette fietsen worden vrijwel allemaal online of actiematig bij grootwinkelbedrijven te koop aangeboden. Een enkele keer zult u ze ook bij de vakhandel aantreffen. De kwaliteit van de fietsen is prima in orde, de gebruikte onderdelen zijn van gerenommeerde merken zoals Shimano, Tektro, Promax, Axa en dergelijke. De fietsen worden door vakmensen in elkaar gezet in fabrieken in Europa.
U krijgt op elke nieuwe Villette fiets 2 jaar fabrieksgarantie, die in het merendeel van de gevallen wordt uitgevoerd door bij FSNplus aangesloten fietsreparateurs. Die zitten door het hele land verspreid, en er zijn ook mobiele fietsenmakers bij. In geval van een reparatie onder garantie kunt u dus vaak bij u in de buurt terecht, of komt men zelfs thuis repareren.

Hoe zit het met het onderhoud?
Villette fietsen bieden veel waar voor hun geld. Het verdient aanbeveling om ook bij fietsen in deze prijsklasse geregeld onderhoud te laten uitvoeren, zodat u op uw fiets kunt blijven vertrouwen. Een (elektrische) fiets bestaat uit diverse draaiende onderdelen die op zijn tijd hun drupje olie of likje vet nodig hebben. Slijtende onderdelen als banden, ketting en remblokken dienen geregeld te worden gecontroleerd en zonodig vervangen om hun goede werking te kunnen garanderen. Veel van dit onderhoud kunt u zelf doen, voor lastiger klussen raden we de fietsenmaker aan. Helaas wil niet elke fietsenmaker bij u in de buurt een Villette fiets in onderhoud nemen. Ze zijn immers niet bij hem gekocht. In zo’n geval kunt u via FSNplus een afspraak maken met de FSNplus vakman bij u in de buurt. Kosten van onderhoud zijn voor uw eigen rekening.

Ik heb de fiets nu een paar maanden maar hij fietst niet meer zo fijn, hoe kan dat?
De fiets is in de fabriek afgemonteerd en in veel gevallen net voor de aflevering rijklaar gemaakt door onze fietsenmakers. Alle onderdelen zijn dan nieuw. Bij gebruik zullen de onderdelen zich ‘zetten’. Het is dan ook niet voor niets dat elke fabrikant het aanraad om na circa 3 maanden, maar zeker binnen 6 maanden na aanschaf, de fiets een eerste onderhoudsbeurt te laten ondergaan. Bij deze eerste onderhoudsbeurt zal de fietsenmaker de ketting aanspannen, die is immers een beetje uitgerekt door het gebruik. Hij zal de versnellingen en de remmen opnieuw afstellen, ook hier is mogelijk wat speling in de kabels opgetreden. Boutjes en moertjes worden nagelopen en aangedraaid, remblokjes gecheckt en uitgelijnd en draaiende delen zullen worden gesmeerd. Nu alle onderdelen zich hebben gezet en opnieuw zijn afgesteld zal de fiets weer als nieuw aanvoelen en het veel langer volhouden. Af en toe de ketting en tandwielen schoonmaken, de slijtende delen controleren en één keer per jaar een beurt bij de fietsenmaker en u kunt probleemloos jarenlang fietsen.

Waarom verkopen jullie fietsen zonder slot?
We verkopen onze fietsen in Nederland, België, Duitsland en nog wat landen. Elk land heeft zijn eigen voorkeuren wat een slot betreft. Ook binnen Nederland zijn er grote verschillen, in veel streken is een ringslot voldoende, in binnensteden wil de klant graag een heel sterk slot met een ketting. Door geen slot voor te monteren hoeft niemand het te verwijderen wanneer er een ander slot gewenst is en kan iedereen een slot naar keuze plaatsen. De fietsen zijn voorzien van (ring)slotvoorbereiding.

Kan ik een kinderzitje op mijn Villette fiets plaatsen?
Ja, dat kan! Het is aan te bevelen om een zitje te kopen dat aan het frame kan worden gemonteerd. Zitjes die op een bagagedrager moeten worden gemonteerd passen soms niet omdat de batterij vlak onder de drager zit. Hou er ook rekening mee dat de accu tegen de 4 kilo weegt, dus dan kan op een bagagedrager die max 25 kilo aankan een zitje dat inclusief kind maximaal 21 kilo weegt. Wanneer het kind beweegt wordt de bagagedrager dan al gauw te zwaar belast, wat tot breuk kan leiden.
Een zitje dat aan de zadelbuis wordt gemonteerd zweeft boven de bagagedrager en kent bovengenoemde bezwaren niet.

We raden het af om een zitje aan het stuur te monteren, omdat een kind al te gemakkelijk bij de display kan komen of aan de remkabels etc kan trekken. Bij fietsen met een voorwielmotor wordt het gewicht op het voorwiel met een zitje extra groot, waardoor de fiets makkelijk wegglijd op nat wegdek.
Er zijn wel enkele veilige oplossingen op de markt om een voorzitje op een e-bike te monteren, we raden u aan om deze bij de vakhandel te kopen en uit te proberen.